Nnna, egy kis álláspiaci statisztika: szeptember óta eddig összesen 20 állásra pályáztam (természetesen kizárólag olyanokra, ahol megfelelek a feltételeknek). Ezek közül 4 viszonylag újkeletű pályázat, tegyük fel, még tart a keresés, szóval marad ebből 16.

  1. A 16-ból 3 helyről jött vissza sablonemail "Köszönjük, de nem felelt meg az elvárásoknak, blablabla" szöveggel. Bullshit, de legalább írtak valamit. 
  2. 2 helyen eljutottam a fejvadászig, és a második körben véreztem el. Ilyen is van, mindig vannak nálad jobbak.
  3. Maradt tehát 11 állás, ahol a tisztelt hirdető a "se kép, se hang" technika segítségével kommunikál a pályázókkal. Engem ez nem frusztrál a legkevésbé sem, de mekkora parasztság már ez egy cég részéről, különösen, ha fejvadászcég, amelyik ugye ebből él?

Különösen gáz a Randstad hozzáállása. Náluk nem lehet ám csak olyan egyszerűen pályázni egy meghirdetett állásra, naná: regisztráció, visszaigazoló email, aktiválás, belépés, aztán a pógár pötyögheti be az önéletrajzát mindenféle online űrlapokba, nehogy már olyan egyszerű legyen, hogy simán csak úgy elküld két db Word doksit. Ja, és a végén természetesen fel kell tölteni a doksikat is, biztos, ami biztos. Vérparaszt Randstadéknál két állásra pályáztam, többre azt hiszem, nem is fogok. Aki hallja, adja át.

Velük szemben a Job viszonylag értheti a dolgát, a fenti 3 "nem nyert" email közül kettő tőlük jött. Talán felismerték, hogy a taplóság és a profizmus egymást kizáró fogalmak. 

Ami a cégeket illeti, a  Zsírbunkó Vándorserleg boldog tulajdonosai a következők: az EGIS, az Takarékbank és a Bosch Rexroth. A többiek annyira paranoiásak, hogy nem adták meg a kilétüket az álláshirdetésekben, nekik tehát csak egy baráti ilyent küldök:

middle_finger.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corporatesoldier.blog.hu/api/trackback/id/tr404035900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása